Hos Computer Specialistens oplever vi desværre en stigende tendens i telefonsvindels opkald målrettet Mac og PC brugere. IT-kriminelle, der hævder at arbejde for Microsoft, Dell, Norton samt de store bankers IT afdelinger, ringer til deres påtænkte ofre og hævder at de har scannet deres computer eksternt og har fundet virus på dem. Ved at udnytte deres ofres frygt for virus, datatab og identitets tyveri, forsøger de at rent faktisk at få adgang til brugerens computer.

Så snart de har adgang til computeren viser de ofte skræmmende fejlbeskeder på disse maskiner, fejlbeskeder der kræver øjeblikkelig betaling for at sikre den “farligt inficerede” computer og installere et bedre beskyttelses system på den. En anden risiko er at de installerer malware programmer på maskinen som kan opfange brugerens bank informationer eller online shopping informationer.

De IT-kriminelle bruger ofte offentlig tilgængelig informationer fra f.eks. Krak og De Gule Sider til at tage den indledende kontakt, og kan herefter gætte sig nogenlunde frem til computerens operativsystem. De lyder ofte rigtig overbevisende, men lad dig ikke narre, en anerkendt teknologi virksomhed (som Microsoft, Norton, TDC og så videre) ville ALDRIG scanne brugerens PC uden tilladelse. De ringer ikke medmindre de allerede har en support sag kørende med brugeren.

Skulle du modtage et svindel opkald så er her nogle tips du kan bruge til at beskytte dig selv

  • Hvis du er i tvivl så læg på og ring tilbage til firmaet fra deres offentligt tilgængelige telefonnummer. Du kan som regel finde dette på deres hjemmeside.
  • Giv aldrig dit dankortnummer eller bankinfo til nogen der ringer uopfordret – selv ikke hvis de hævder at være fra en anerkendt teknologi virksomhed.
  • Lad aldrig en tekniker få fjernadgang til din computer, medmindre du er helt sikker på hvor de er fra.

 Hvis du allerede har været offer for et svindel opkald

  • Kontakt din bank for at få eventuelle udbetalinger i forbindelse med svindlen stoppet, samt din konto beskyttet overfor fremtidige udbetalinger.
  • Opdater din computers sikkerhedssoftware og kør en fuld scanning af din computer. Du er også meget velkommen til at kontakte os hvis du vil have din computer tjekket igennem for trusler af vores erfarne teknikere.
  • Skift din computers kodeord, din netbanks kodeord, samt koder til alle online kontoer der eventuelt kan have været oplyst.

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os hos Computer Specialisten her.