Dette er en guide til de lidt mere avancerede computerbrugere da den inkluderer redigering af visse filer. Guiden er udelukkende til installation af Windows 8.1 med en original Windows 8 produktnøgle. Guiden forudsætter at du har en tom USB nøgle på 8 GB eller over.

Microsoft udgav i slut 2013 en gratis opdatering til Windows 8, kaldet Windows 8.1. Windows 8.1 er tilgængelig til alle Windows 8 brugere, men for at eksisterende brugere kunne installere den, krævede det at de i forvejen havde Windows 8 installeret. Det er normalt ikke muligt at installere Windows 8.1 ved en helt ren installation, men kræver i stedet at man opdatere sig til den via Windows Storen.

Microsoft tillader kun download af Windows 8.1 installations-mediet med en Windows 8.1 produktnøgle. Heldigvis er der en måde at komme uden om dette, følgende guide viser dig hvordan du kan downloade og installere Windows 8.1 med en lovlig Windows 8 licensnøgle.

Problemet og hvordan vi kommer uden om det

Problemet er at Windows 8.1 produktnøglerne er anderledes end Windows 8 produktnøglerne. Du kan ikke bare indtaste en Windows 8 produktnøgle i Windows 8.1 installations-mediet, ligesom du ikke kan indtaste en Windows 7 licensnøgle i Windows 8 installations-mediet.
Dette ville normalt give mening, men da Windows 8.1 er en gratis opgradering til alle Windows 8 brugere er der ingen grund til at introducere et nyt produktnøgle system.

Microsoft vil normalt have dig til at installere Windows 8, og så benytte Windows 8.1 opgraderings tilbuddet i Windows Storen for at få Windows 8.1. Kun folk der har købt en Windows 8.1 licensnøgle kan lave en ren installation, ikke dem der har købt Windows 8.

Det er ihvertfald teorien, i virkeligheden er der en måde at komme forbi denne begrænsning. Windows 8.1 installations-mediet nægter at at acceptere Windows 8 produktnøgler og vil ikke lade os installere Windows 8.1 med dem. Windows 8.1 installations-mediet accepterer dog en Windows 8 nøgle hvis du indtaster den efter du har installeret Windows 8.1, – nej vi ved heller ikke hvorfor. Dvs hvis vi havde en måde at gå forbi licensnøgle indtastnings-feltet under installations processen og indtaste koden på et senere tidspunkt kunne vi bare installere Windows 8.1 rent. Heldigvis er der en måde at gøre dette på, det kræver bare at vi redigerer Windows 8.1 installations-mediet en smule.

Download Windows 8.1 med en Windows 8 licensnøgle

En anden udfordring ved installationen med en Windows 8 licensnøgle er at Microsoft kun lader dig downloade Windows 8.1 installations-mediet med en Windows 8.1 licens nøgle. Du kan normalt ikke downloade den med en Windows 8 nøgle. Heldigvis er der endnu et trick som vi kan bruge til at komme forbi denne begrænsning.
Først, besøg Opgrader Windows med en produktnøgle siden. Klik på, Installer Windows 8 knappen for at begynde at downloade Windows 8 installations-mediet.

installer_win_8

Kør det hentede værktøj og indtast din licensnøgle. Så snart downloaden begynder, luk da installationsfilen.

Besøg herefter Opgrader Windows med en produktnøgle siden igen. Tryk på Installer Windows 8.1 knappen og kør det downloadede værktøj.

installer_win_8.1

Windows 8.1 installations værktøjet vil så ikke spørge dig om en licenskode, men direkte begynde at downloade Windows 8.1.
Så snart programmet er færdig med at downloade vælg da Installer ved at oprette medier, og lav et USB-Flashdrev installations-medie.

Windows 8 installationsprocess - vælg medie

Hvis du prøver at installere Windows 8.1 med den USB installer du nu har lavet sammen med din Windows 8 licensnøgle vil du opleve en fejl der forhindre dig i at installere. I stedet bliver vi nødt til at modificere filerne på mediet en smule før vi starter installationsprocessen.

Modificer Windows 8.1 installationsmediet

Åben USB drevet i Windows Stifinder og naviger til sources mappen. Opret her en ny tekstfil og kald den ei.cfg (vær sikker på at den hedder ei.cfg og ikke ei.cfg.txt – dette kræver måske at du slår Skjul filtypenavne for kendte filtyper fra).

Windows 8 installation lav ei.cfg

Åben ei.cfg filen i et skriveprogram som f.eks. Notesblok. Kopier følgende tekst ind i filen og gem den:

[EditionID]
Core
[Channel]
Retail
[VL]
0

Hvis du har en Windows 8 Professional version af Windows erstat så ordet Core med Professional.

Notepad indtast ei.cfg info

Installer Windows 8.1 normalt og indtast din licensnøgle

Du kan nu installere Windows 8.1 normalt ved at bruge installations-mediet du har lavet. Du vil ikke blive bedt om en licenskode under installationen. Så snart installationen er fuldført vil du blive bedt om en lovlig produktnøgle. Du kan her indtaste din Windows 8 kode hvilket bliver accepteret af Windows 8.1.
Du har nu en fungerende og fuldt lovlig Windows 8.1 installation med en Windows 8 produktnøgle. Installations-mediet kan sagtens bruges til at installere Windows 8.1 på flere maskiner med forskellige Windows 8 produktnøgler, så du hurtigere kan installere Windows 8.1 på flere maskiner.