Microsoft lukkede for al support til Windows XP d. 8 april 2014. Her kommer vores råd til dig som stadig vil have en sikker computer.

Problemer ved endt support af XP

  • Der kommer ikke flere sikkerheds opdateringer eller hotfixes – Manglen på sikkerhedsopdateringer til dit styresystem gør din computer mere modtagelig overfor virus, malware, spyware mm.
  • Slut med ikke-sikkerheds opdateringer – Når problemer opstår og er fundet i et operativ system vil en udvikler løse disse igennem opdateringer. Da XP ikke supporteres vil disse problemer ikke længere blive løst.
  • Microsoft slutter for telefon og online support – Du vil ikke længere have mulighed for at kunne få support til Windows XP styresystemet. Microsoft vil heller ikke længere opdatere deres online bruger manual med gode råd og problem løsninger.
  • Manglende program support – Over tid vil du opleve at flere programmer ikke understøtter Windows XP. Siden Microsoft ikke længere supporterer XP virker nyere versioner af Internet Explorer ikke længere, ydermere er den nyeste version af Office ikke kompatibel med XP.

Hvis du tror at du stadig bruger Windows XP forslår vi hos Computer Specialisten at du tjekker følgende ting:

  • Tjek om du kører Windows XP, Microsoft har udviklet en hjemmeside der lader dig tjekke om du kører Windows XP. For at se dette besøg denne side.
  • Kan du blive ved med at køre XP? Hvis du bruger XP nu og gerne vil fortsætte med at bruge det er der flere ting du skal overveje først. Det største problem er at systemet vil være mindre og mindre sikkert som tiden går, da Microsoft ikke udgiver sikkerheds opdateringer.
  • Hvis du gerne vil opgradere dit styresystem til en nyere version af Windows, men har en ældre maskine, kan du se om du kan køre Windows 8 med dette værktøj fra Microsoft.

Har du brug for hjælp til opsætning af dit nye system, eller generelle problemer og spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vores teknikere står klar til at hjælpe med alle slags problemer.

Hos Computer Specialisten vil vi fortsat supportere kunder der benytter Windows XP. Vi anbefaler dog at du opgraderer til et nyere system der stadig er supporteret af udgiveren, for at få den mest sikre og stabile oplevelse.

Vi har, i forlængelse med denne artikkel, udformet en række gode råd til hvad du bør gøre hvis du kører Windows XP og fortsat vil køre med Windows XP. Find den her.